Milieutechnieken

Bodem- en grondwatersanering

Is uw bodem- of grondwaterverontreiniging in kaart gebracht en bent u op zoek naar een bodemsaneringsaannemer? Als erkend bodemsaneerder voert Adecon al meer dan twintig jaar bodem- en grondwatersaneringen uit in tal van sectoren. Zowel tankstations, bedrijfsterreinen uit de petrochemische sector, als voormalige droogkuissites voorzien wij van een pasklare milieutechnische oplossing.

Maatwerk

De uitvoering van een bodem- en grondwatersanering is geen exacte wetenschap. Elke sanering is maatwerk en Adecon heeft de ervaring en de technische knowhow om, in nauwe samenwerking met de erkende bodemsaneringsdeskundige en uiteraard met u als klant, tot de beste oplossing te komen. De grond volledig afgraven en vervolgens afvoeren voor verwerking is de meest gebruikelijke techniek. Maar op steeds meer sites is deze techniek geen optie en gaan we op zoek naar manieren om de grond ter plaatse te reinigen. Adecon heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in deze laatste werkwijze, de in-situ saneringen. De verontreiniging wordt uit de bodem en het grondwater onttrokken en vervolgens bovengronds behandeld in eigen ontworpen zuiveringsinstallaties.

We maken onder meer gebruik van volgende technieken:

  • Grondwateronttrekking (pump and treat)
  • Bodemluchtextractie
  • Hoogvacuümonttrekking
  • Drijflaagrecuperatie
  • Persluchtinjectie (sparging)
  • Aanleg van biobedden

Ook voor het uitvoeren van pomp- en pilootproeven, bijvoorbeeld in het kader van de opmaak van een bodemsaneringsproject, kan u bij Adecon terecht.

Zorgsysteem

Een kwalitatieve uitvoering van uw bodemsanering is uiteraard een must. Hiervoor ontwikkelden we een veiligheids-, gezondheids- en milieuzorgsysteem. Adecon is gecertificeerd bodemsaneerder volgens het Achilles zorgsysteem voor standaardwerken en complexe in-situ saneringen in Vlaanderen. Tevens zijn we geregistreerd als bodemsaneringsaannemer door Leefmilieu Brussel en zijn we VCA** gecertificeerd.

Contacteer ons

Rijplaten en schotten huren? Vraag hier uw offerte aan.

Contacteer ons